ChatBotul din New York care ajuta companiile să fenteze legea și bătălia pentru cel mai bun model AI

ChatBotul din New York care ajuta companiile să fenteze legea și bătălia pentru cel mai bun model AI

Howdy Dragi Sigmariteni

În ultima lună, dezvoltatorii de hardware și software din sfera de IT au arătat că lumea se schimbă cu o viteză fascinantă. De la lupta aprigă pentru cel mai inteligent model de AI și schimbarea radicală în modul în care aceștia monetizează produsele lor până la crearea celui mai eficient procesor aceștia duc o bătălie constantă în sfera Inteligenței Artificiale și a Machine Learningului pentru compania care va reuși prima să dezvolte modelul care va șoca din nou populația.

📊AI Models

Open AI, compania care a lansat modelul care a popularizat AI-ul publicului general, a lansat recent un proiect legat de generarea vocilor sintetice. Gigantul tech scoate proiecte pe bandă rulantă, de la Dall-E 3, ChatGPT4, Sora, și Generarea vocilor sintetice, acesta se implică regulat în dezvoltarea domeniului. Acesta a lansat și o variantă mai dezvoltată a ChatGPT 4 Turbo, un model existent, dar care a adus îmbunătățiri semnificative modelului. Acesta are rolul de a eficientiza modelul actual ChatGPT 4, având un API mai dezvoltat și capabilitate de înțelegere mai dezvoltată.

De asemenea, compania Anthropic a dezvaluit recent Claude-3, care după informațiile din benchmark-uri este cel mai dezvoltat model de până acum.Claude-3 Opus, versiunea cea mai dezvoltată a Claude-3 poate aduce un nou standard pe piața de Machine Learning și AI, astfel, implicând companiile implicate în dezvoltarea acestora, să creeze modele mai noi și mult mai avansate decât cele aferente.

Un alt subiect interesant este lansarea Grok 1.5, conform detaliilor prezentate pe x.ai. Aceasta actualizare aduce funcționalități noi și îmbunătățiri semnificative pentru utilizatorii acestui produs. Modelul va fi disponibil pentru early testeri și utilizatori existenți ai Grok 1.0 .

Într-un alt context, Udio, un nou tool apărut pe piață, poate genera piese muzicale, nu doar cu sunet, dar și cu versuri. Tool-ul este încă în versiunea beta, iar creatorii lor cred că dezvoltarea tool-ului poate atinge noi vârfuri.

Pe lângă aceasta, YouTube testează o nouă funcție AI care permite găsirea automată la momentelor considerate cele mai relevante pentru utilizator, dintr-un videoclip. Aceasta abordare ar putea îmbunătăți experiența utilizatorilor pe platforma, facilitand accesul rapid la conținutul dorit și care poate reduce semnificativ timpul folosit pentru vizualizarea unui video.

💻Hardware

Pe de alta parte, companii precum Meta și Google se grăbesc spre a dezvolta propriile tehnologii hardware pentru dezvoltarea gen AI. Meta, cunoscut ca și Facebook, a dezvăluit noul său model de cip, next-gen MTIA, construit pe noua arhitectură de 5nm, comparativ cu predecesorul său MTIA v1 de 7nm, și consumă 90w, comparativ cu cele 25W consumate de prima versiune.

În același timp, Google nu se lasă mai prejos, iar recent acesta a anunțat dezvoltarea unui nou Arm-based chip, AXION. Aceasta este una din cele mai favorabile alternative ale Nvidia, dar care va fi disponibil doar prin platforma Google Cloud.

📰Other news

În domeniul asistenților virtuali, NYC AI chatbot, a fost criticat recent pentru furnizarea de informații false afacerilor mici în care modelul sugera informație incompletă sau informație care duce la încălcarea legilor. Acest caz subliniază importanța unei utilizari responsabile și securizate a inteligenței artificiale în interacțiunea cu publicul.

Pe de alta parte, Google i-a în considerare posibilitatea de a percepe taxe pentru anumite funcții de căutare cu ajutorul inteligenței artificiale, conform unui articol recent de pe Bloomberg. Aceasta mișcare ar putea reprezenta o schimbare semnificativă în modul în care serviciile de căutare care implică asistența inteligenței artificiale sunt oferite utilizatorilor.

În ceea ce privește modelul de generare a veniturilor prin intermediul botilor AI, POE, o companie fondată de QUORA a introdus recent un model de venit bazat pe prețul per mesaj. Aceasta abordare inovatoare ar putea schimba modul în care creatorii de chatboti AI își monetizeaza botii.

✨Quirky Things

🐪Ai văzut vreodată roboți care călăresc cai? Da? Dar cămile? În Dubai, roboții sunt implicați în curse, unde aceștia călăresc cămile. Acesta este un exemplu neobișnuit al utilizării tehnologiei și creativității umane, dar care arată posibilitatea integrării roboților nu doar în moduri obișnuite.

🚖În acelaș timp, p data de 5 aprili, miliardarul Elon Musk a anunțat pe platforma sa x.com, că pe data de 8 august 2024, Tesla va afișa prima versiune a Tesla Robot Taxi, un model autonom a mașinii tesla, fără volan, care va fi folosit în rol de taxi.

Urmărește-ne pe FacebookInstagramLinkedIn și TikTok ca să fii la curent cu toate evenimentele SIGMOID!

Discussion

Community guidelines